Dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) ersatte från och med den 25 maj 2018 PLU (personuppgiftslagen). Enligt GDPR ska information om registrering av personuppgifter meddelas de personer som lämnar dessa uppgifter. 

Personuppgifter som vi behandlar är de som efterfrågas i ansökan: namn, adress, e-post, personnummer, eventuell förmögenhet, skulder och inkomst, kontonummer, personbevis, uppgifter i personligt brev och cv, registrering vid högskola eller liknande, studiemeritförteckning, gymnasiebetyg och eventuella bilagor som den sökande väljer att skicka in. 

Inskickade ansökningar till Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse registreras och läses av stipendiesekreteraren, som sedan skickar vidare ansökningar för läsning och bedömning till stipendienämndens ledamöter. Ansökningar som skickas in av sökande som är födda och uppvuxna i Dalarnas län läses även av Fredrika Bremer Förbundets Stipendienämnd i Dalarnas län. Ansökningar som skickas in av sökande som är födda och uppvuxna i Västernorrlands län läses även av Fredrika Bremer Förbundets Stipendienämnd i Västernorrlands län. Ansökningar som skickas in av sökande som studerar på operautbildningar läses även av en jury. Ansökningar som är relevanta för Veronica Öhmans stipendier som delas ut till sökande inom musik- och kulturstudier läses av en expertgrupp. För besked om vilka personer som sitter i nämnder, jury och expertgrupp, mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Normalt vidarebefordras inte information om vilka som har tilldelats stipendier - undantag är konstnärliga utbildningar där information om utvalda stipendiater kan ges till respektive lärosäte.

De ansökningar som inte går vidare destrueras efter att ansökningsprocessen är slut. Ansökningar som har skickats in av sökande som får stipendium arkiveras och deponeras i omgångar till Riksarkivet. Samtliga stipendieansökningar är tillståndsbelagda i 50 år från ansökningsåret. Tillstånd kan endast ges av Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse.

Inskickade handlingar skickas inte tillbaka. Kontakta Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse om du efter handläggningstiden vill ha din ansökan åter. Tänk på att ej beviljade ansökningar destrueras inom kort efter ansökningsprocessen.

Inmejlade filer sparas separat och öppnas av desamma som läser ansökan. Filerna sparas inte efter ansökningsprocessen.

Om du vill ha inskickade arbetsprover åter, bifoga ett frankerat och adresserat kuvert så skickas dessa tillbaka när ansökningsprocessen är över (i mars året efter aktuell ansökningsperiod).

Ansökan

Ansökningsformuläret kommer att finnas tillgängligt här under ansökningsperioden.
Nästa period startar 15 augusti 2024
(och stänger 15 oktober 2024).
På sidan Ansökan kan du läsa
om de kriterier som gäller.